:: Komentáre k článku "Polievka čo dom dal so šušlavým menom"
|
späť na článok
|
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
musim prist | 07.04.2006 11:21 | akacsova | | Ja teda musim prist na tvoj borsc, lebo u mna to nebola ani laska na prvy tanier. Zato situacia bola bizarna mimoriadne: v ramci nejakeho kruzku ceskoslovensko-sovietskeho priatelstva nas asi patnast deti dopratali na chatu nejakej Rusky, ktora nam navarila caj v samovare, dala vyskusat rusky kroj a nakoniec nas nakrmila borscom. Bol v nom nejaky kravsky jazyk a ja som po zahryznuti don ledva udrzala predosle susta v tele. Odvtedy sa mi nic ine pri slove borsc nevybavi, len samovar, smrad v tej chatke a guca v krku, blee. | | 07.04.2006 17:05 | knourjuraj | | kravsky jazyk je nahodou fajnovost, v karmine na sturovej ho maju, neolutujes, za predpokladu ze sa dama tvojho rangu znizi k navsteve pochybneho lokalu | co ja viem | 07.04.2006 17:17 | akacsova | | Ja najprv skusim prekonat odpor k borscu, to sa mi zda jednoduchsie, ako rovno ten jazyk! Ale ak tam pojdes so mnou a budes ma ochranovat pred doternymi pohladmi karminovych stamgastov, tak sa necham na ten jazyk pozvat:-). | ziaden strach | 07.04.2006 23:12 | disruptor | | ak su stamgasti uz karminovi, su v pohode, su to cerveni bratia. Zle su len blede tvare.
Ale knourjuraj ta urcite rad ochrani :) heh, mozno aj pred tebou samou | | 09.04.2006 18:33 | knourjuraj | | v poho, kedy povies, to rovno moze byt schodza pripravneho vyboru klubu armagedon keby si nahodou ten jazyk neprezila :)) | ad | 07.04.2006 12:55 | anonym | | myslim, ze kapustova tukozrutska polievka sa vari podobne (az na to maso), takze tym by som si vysvetlila to chudnutie :)) A borsc u nas uz varime podla 2 receptov - jeden je manzelov (`vedlajsim produktom` je vyvar z cvikly, ktory sa da tiez chapat ako polievka) a druhy moj (cvikla sa vari v supke a ocistena prida ku kapuste - borsc je potom farebnejsi) a oba su vyborne ! | | 07.04.2006 13:27 | anonym | | dobrych borscov je vela, mnam. dokonca aj ten sackovy od Knorra, co predavaju v Polsku sa da :-)) | | 07.04.2006 15:31 | hadianoha | | Nikdy som borsc nemala rada, taka riedka ruzova polievka s kapustou, co nam dfavali v jedalni, naozaj nemohla zachutit. Ale svokra sa na Ukrajine naucila varit uuuuzasny gulas, idu don minimalne tri druhy masa, z toho jedno udene, a kedze varenie zaberie pomaly cely den a zo tri megahrnce, vari ho vzdy pre celu rodinu a vo vedierkach distribuuje. A my potom zerieme a zerieme az do uplnej nirvany, pripadne mrazime a zerieme na etapy. Mne sa cele dni a v iks hrncoch vyvarat nechce, takze ked ma pochyti uporna chut na borsc, uvarim kusok udeneho s nastruhanou cviklou, mrkvou a kyslou kapustou v tak malo vody, aby to bolo riadne huste, a mam. | | 07.04.2006 15:32 | hadianoha | | smarja, nie gulas, borsc | a kolko tej cvikly? | 07.04.2006 15:49 | saschia | | A nechcem pocut bajocko, to sa v obchode dost tazko nakupuje. Chcem vediet v pocte flias na hlavku kapusty, alebo nejak podobne primerane. A najlepsie aj v akej forme sa ma pridavat (=gulicky/kocky/struhana/kasic ka) Dik!
Inak recept vyzera presne tak ako by podla mna recept na borsc mal vyzerat, takze slubujem ze ho vyskusam. Ja som borsc jedla (teda taky pravy) raz na Ukrajine a raz v Rusku a zakazdym bol bozsky. | fajné | 07.04.2006 16:19 | kltko | | SBK - dobrý boršč je s 3 druhmi mäsa; bravčové, hovädzie a baranie ale ak posledné neráčiš, môže byť aj údené, alebo niečo húževnatejšie od vtákov (sliepka, či morkastehno) alebo iné (kozina, králičina, muflonina...)
saschia - cvikle na váhu asi tak štvrtina váhy ostatnej zeleniny (vrátane kapusty) a kľudne použi aj surovú - nesterilovanú, prípadne ju len obvar ako spomína anonym a na väčšie kúsky - kocky, hranolky či hrubé rezance - ako sa ti chce krájať :o) | masova sankovacka | 07.04.2006 18:25 | stepnyvlk | | recept je OK ale co sa masa tyka, tak do borscu zasadne len hovadzie (jazyk som neskusal) potvrdi kazdy azbukou pisuci jedinec :) ale aku chut som teraz dostal! |
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre. |
|
|
Anketa
Budeme vám chýbať?
Mne ste chýbali aj doteraz.
|
|
8% |
Som tu prvýkrát, o čo ide?
|
|
12% |
Áno, ale len ak aj my vám.
|
|
8% |
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
|
|
1% |
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
|
|
5% |
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
|
|
0% |
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
|
|
26% |
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
|
|
4% |
Mne budú najviac chýbať ankety.
|
|
6% |
Čo si počnem bez Stropkova?
|
|
14% |
A čo bez sexu?
|
|
3% |
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
|
|
13% |
|