Toto je archívna verzia magazínu T-Station, ktorého prevádzka bola ukončená 31.7.2008


:: Komentáre k článku "Polievka čo dom dal so šušlavým menom" späť na článok zobraz všetky
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.
musim prist 07.04.2006 11:21 akacsova
Ja teda musim prist na tvoj borsc, lebo u mna to nebola ani laska na prvy tanier. Zato situacia bola bizarna mimoriadne: v ramci nejakeho kruzku ceskoslovensko-sovietskeho priatelstva nas asi patnast deti dopratali na chatu nejakej Rusky, ktora nam navarila caj v samovare, dala vyskusat rusky kroj a nakoniec nas nakrmila borscom. Bol v nom nejaky kravsky jazyk a ja som po zahryznuti don ledva udrzala predosle susta v tele. Odvtedy sa mi nic ine pri slove borsc nevybavi, len samovar, smrad v tej chatke a guca v krku, blee.
reakcia 07.04.2006 17:05 knourjuraj
kravsky jazyk je nahodou fajnovost, v karmine na sturovej ho maju, neolutujes, za predpokladu ze sa dama tvojho rangu znizi k navsteve pochybneho lokalu
reakcia co ja viem 07.04.2006 17:17 akacsova
Ja najprv skusim prekonat odpor k borscu, to sa mi zda jednoduchsie, ako rovno ten jazyk! Ale ak tam pojdes so mnou a budes ma ochranovat pred doternymi pohladmi karminovych stamgastov, tak sa necham na ten jazyk pozvat:-).
reakcia ziaden strach 07.04.2006 23:12 disruptor
ak su stamgasti uz karminovi, su v pohode, su to cerveni bratia. Zle su len blede tvare.

Ale knourjuraj ta urcite rad ochrani :) heh, mozno aj pred tebou samou
reakcia 09.04.2006 18:33 knourjuraj
v poho, kedy povies, to rovno moze byt schodza pripravneho vyboru klubu armagedon keby si nahodou ten jazyk neprezila
:))
ad 07.04.2006 12:55 anonym
myslim, ze kapustova tukozrutska polievka sa vari podobne (az na to maso), takze tym by som si vysvetlila to chudnutie :))
A borsc u nas uz varime podla 2 receptov - jeden je manzelov (`vedlajsim produktom` je vyvar z cvikly, ktory sa da tiez chapat ako polievka) a druhy moj (cvikla sa vari v supke a ocistena prida ku kapuste - borsc je potom farebnejsi) a oba su vyborne !
07.04.2006 13:27 anonym
dobrych borscov je vela, mnam. dokonca aj ten sackovy od Knorra, co predavaju v Polsku sa da :-))
07.04.2006 15:31 hadianoha
Nikdy som borsc nemala rada, taka riedka ruzova polievka s kapustou, co nam dfavali v jedalni, naozaj nemohla zachutit. Ale svokra sa na Ukrajine naucila varit uuuuzasny gulas, idu don minimalne tri druhy masa, z toho jedno udene, a kedze varenie zaberie pomaly cely den a zo tri megahrnce, vari ho vzdy pre celu rodinu a vo vedierkach distribuuje. A my potom zerieme a zerieme az do uplnej nirvany, pripadne mrazime a zerieme na etapy.
Mne sa cele dni a v iks hrncoch vyvarat nechce, takze ked ma pochyti uporna chut na borsc, uvarim kusok udeneho s nastruhanou cviklou, mrkvou a kyslou kapustou v tak malo vody, aby to bolo riadne huste, a mam.
reakcia 07.04.2006 15:32 hadianoha
smarja, nie gulas, borsc
a kolko tej cvikly? 07.04.2006 15:49 saschia
A nechcem pocut bajocko, to sa v obchode dost tazko nakupuje. Chcem vediet v pocte flias na hlavku kapusty, alebo nejak podobne primerane. A najlepsie aj v akej forme sa ma pridavat (=gulicky/kocky/struhana/kasic ka) Dik!

Inak recept vyzera presne tak ako by podla mna recept na borsc mal vyzerat, takze slubujem ze ho vyskusam. Ja som borsc jedla (teda taky pravy) raz na Ukrajine a raz v Rusku a zakazdym bol bozsky.
fajné 07.04.2006 16:19 kltko
SBK - dobrý boršč je s 3 druhmi mäsa; bravčové, hovädzie a baranie ale ak posledné neráčiš, môže byť aj údené, alebo niečo húževnatejšie od vtákov (sliepka, či morkastehno) alebo iné (kozina, králičina, muflonina...)

saschia - cvikle na váhu asi tak štvrtina váhy ostatnej zeleniny (vrátane kapusty) a kľudne použi aj surovú - nesterilovanú, prípadne ju len obvar ako spomína anonym
a na väčšie kúsky - kocky, hranolky či hrubé rezance - ako sa ti chce krájať :o)
masova sankovacka 07.04.2006 18:25 stepnyvlk
recept je OK ale co sa masa tyka, tak do borscu zasadne len hovadzie (jazyk som neskusal) potvrdi kazdy azbukou pisuci jedinec :) ale aku chut som teraz dostal!
Toto je archív Magazínu T-station. Nie je možné pridávať nové komentáre.




:: Súvisiace reklamné odkazy Pridaj odkaz 
  
Anketa
Budeme vám chýbať?

Mne ste chýbali aj doteraz.
Mne ste chýbali aj doteraz. - 8%
8%
Som tu prvýkrát, o čo ide?
Som tu prvýkrát, o čo ide? - 12%
12%
Áno, ale len ak aj my vám.
Áno, ale len ak aj my vám.  - 8%
8%
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať!
Konečne sa bude dať na slovenskom internete vyvetrať! - 1%
1%
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy!
Tie vaše pseudointelektuálske ufňukané kydy? Nikdy! - 5%
5%
Práve zakladám svoj magazín a lepší.
Práve zakladám svoj magazín a lepší. - 0%
0%
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať?
Budete. V ktorej krčme sa mienite stretávať? - 26%
26%
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.
Mne bude chýbať Pišťanek, nemám koho žalovať.  - 4%
4%
Mne budú najviac chýbať ankety.
Mne budú najviac chýbať ankety.  - 6%
6%
Čo si počnem bez Stropkova?
Čo si počnem bez Stropkova? - 14%
14%
A čo bez sexu?
A čo bez sexu?  - 3%
3%
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!
Táto otázka je pod vašu dôstojnosť!  - 13%
13%